Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום ראשון, 14 ביוני 2015

קרם ברולה קפוא ותותים

  







קרם בורלה קפוא מוגש עם תותים ברוטב עדין, כל ביס חגיגה, הקרם נמס בפה בשילוב מרענן של תותים טריים,  אי אפשר להפסיק לאכול . רצוי להכין יום קודם.


כמות : 12 יחידות
מבער גז למטבח
תבנית שקעים מסיליקון 12 יחי' בקוטר 6 ס"מ (חובה על מנת לחלץ לאחר ההקפאה)
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
4 כפות סוכר לבן
1/2 מקל וניל
5 חלמונים

סלסלת תותים
2 כפות סוכר
1 כף מים
3/4 כוס סוכר לציפוי

אופן הכנה:
לחמם בסיר קטן שמנת מתוקה וחצי מקל וניל חצוי לאורך (על מנת שהגרגרים יחשפו..) עד לסף רתיחה ,
בקערה עמוקה מערבבים היטב חלמונים ו-4 כפות סוכר עד שהסוכר נמס,
כשהשמנת חמה מוסיפים בהדרגה לחלמונים כל פעם קצת, תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה,
תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות, מוסיפים את יתרת השמנת לקערה תוך כדי ערבוב,
שמים את תבנית הסיליקון בתוך תבנית התנור,
מוזגים את הבלילה הנוזלית לתבניות הסיליקון (ממלאים 3/4 תבנית), מחממים את התנור לחום 125 מעלות,
ממלאים את תבנית התנור במים רותחים בזהירות (שלא יכנסו מים לתבניות ) כך יצרנו בן מארי (אמבט מים) מכניסים למרכז התנור ואופים כ-35 דקות עד שיש קרום והקרם רוטט אך יציב , מוצאים את התבנית ומניחים לה להתקרר בתוך המים , לאחר הקירור מעבירים למקפיא ( אני הכנסתי צלחת לתוך תבנית התנור והרמתי את תבנית הסיליקון כך תבנית הסיליקון נשארת יציבה ) ללילה או יותר .

סמוך להגשה לשטוף היטב את התותים, לחתוך לארבע לשים בקערה להוסיף את הסוכר ו-1 כף מים ולערבב מעט,

לחלץ את קרם הבורלה הקפוא מתבניות הסיליקון,
לסדר את קרם הבורלה בצלחות הגשה, לפזר כף שטוחה של סוכר על כל אחד ולשרוף עם מבער גז למטבח (בזהירות ובמהירות ) את שכבת הסוכר,
לפזר 1 כף תותים ליד ולהגיש מיד, הנאה מובטחת :)


הצלחתי להשיג שמנת 42% , אבל לדעתי ההבדל לא משמעותי, מי שמתעקש ורוצה לנסות אגלה לכם סוד,
אפשר לבקש מבעל המכולת השכונתית (זה הזמן להתחנף) להזמין לכם , זה מגיע במיכל 2 ליטר ותקף לשבועיים...של חברת טרה .









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)