Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום רביעי, 27 ביולי 2016

פיתות בטטה









המתכון של פיתות הבטטה המדהימות שלפניכם הוא זיכרון ילדות מתוק, 
בכל חג סוכות סבתי רחל הייתה משכימה קום להכין את הבצק הנפלא לפיתות בטטה שמנמנות עם צבע משגע , את הפיתות אופים בסיר גריל של פעם המעניק לפיתות קריספיות חיצונית בעוד שהפיתה מבפנים נשארת רכה ואוורירית, כשאוכלים את הפיתות קשה מאוד לזהות כי מדובר בבטטות אולם בזכותן מקבלות הפיתות טעם צבע ומרקם מיוחדים מאוד.  
כמובן שאני ביקשתי וזכיתי להיות האופה, כי כבר באותם ימים מה שעניין אותי זה אפייה ובישול.... 
הריח שהיה מתמלא בחדר מלווה אותי עד היום,
הפיתות נאפו לארוחת מנגל עם בשרים מצוינים וסלטים מרוקאים רבים שנאכלו בסוכה , 
האמת שמבחינתי בשר המנגל היה סתם תוספת כשהמנה העיקרית זה פיתות חמות וסלטי בית.

במסגרת פרויקט מבשלים ביחד נתבקשנו להכין מתכון ילדות בלתי נשכח, פיתות בטטה הן המתכון שמיד חשבתי עליו , אני שמחה לשתף אתכם בזיכרון הילדות הטעים שלי,
כמובן שזה מתכון נפלא להכין עם ילדים, לתת להם ללוש לחוש וליצור את הפיתות שלהם,
מה גם שבטטה מאוד בריאה.... דרך נפלאה לבלות עם הקטנים יום של אפייה בחופש הגדול .....

לעוד מתכוני ילדות של חברי אתם מוזמנים להכנס ללינק למטה 


פיתות בטטה מדהימות
חומרים :
2 בטטות גדולות (600 גרם מקולפות לפני בישול)
1 ק"ג קמח
1/2 שקית  שימרית (25 גרם) או כף שמרים יבשים 
מים פושרים כמה שנכנס כ-2.1/2 כוסות
(רצוי להשתמש במים שבישלנו את הבטטות)
1 כף מלח
1 כף  סוכר
1/2 כוס שמן קנולה

אופן הכנה:

* מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות גדולות שמים בסיר עם מים (כ-3 כוסות ), 
מבשלים עד לריכוך מלא ומקררים.

* בקערה שמים 1 ק"ג קמח, מלח ומערבבים, מוסיפים את הבטטות שבישלנו (אין צורך למעוך לפני ) 
1/2 כוס שמן, 1 כף סוכר ושמרים, 

* מוסיפים 2 כוסות מנוזל הבישול של הבטטה,  מתחילים ללוש את הבצק  כ-9 דקות , אני מתחילה עם כף עד שהבצק מתחיל להתגבש וממשיכה ידנית , (אפשר להשתמש במיקסר אבל כל הכיף זה להרגיש את מרקם הבצק הנעים ביד), במידה והבצק יבש מוסיפים מעט מים פושרים עד שמתקבל בצק רך לח ואחיד.

מניחים להתפחה כ- 1 שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו,

הפיתות:

*טיפ קטן למניעת לכלוך אני פורסת ניילון נצמד על שולחן או השיש, מקמחת היטב ועליו עובדת.

לאחר שהבצק תפח מחלקים ל- 5 יחידות שוות ויוצרים כדורים, 
משטחים את הכדורים עם מערוך או ידנית לצורת פיתה בעובי כ-3 ס"מ, על משטח מקומח היטב למניעת הדבקות, הבצק רך ונעים. 

בעזרת מזלג מחוררים חורים ע"ג הפיתה ומניחים להתפחה כ- 30 דקות (יש לכסות את הפיתות במגבת/ סדין)



למי שיש בבית סיר גריל של פעם זה הזמן לשלוף אותו,  הפיתות נאפות בצורה הכי טובה והכי מהירה כ-3 דקות מכל צד, רצוי לקמח את תחתית הסיר בכל אפייה .

ולמי שאין... מכוונים תנור למצב גריל 250 מעלות מחממים היטב כ-10 דקות, מסדרים את הפיתות על תבנית אפיה (כמה שנכנס) במדף האמצעי של התנור , אופים את הפיתות כ 5-10 דקות עד להשחמה, הופכים את הפיתות ואופים עד להשחמה מהצד השני.

הפיתות שמתקבלות הן עבות ואווריריות וטעימות מאוד !!!!!








לעוד מתכוני ילדות במסגרת פרויקט מבשלים ביחד הכנסו לכאן 


12 תגובות:

  1. אלופה שאת. זה נראה כל כך טעים ומגרה.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רחלי המדהימה נשיקות

      מחק
    2. תודה רחלי המדהימה נשיקות

      מחק
  2. אוי, הן נראות כל כך טעימות ושוות, והתוספת של הבטטה נשמעת מעולה!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף שמחה שאהבת תודה מוכשרת :)

      מחק
    2. איזה כיף שמחה שאהבת תודה מוכשרת :)

      מחק
  3. פיתות מושלמות!! בקרוב מאוד יוכנו. חברה מוכשרת שלי. אוהבת

    השבמחק
  4. פיתות מושלמות!! בקרוב מאוד יוכנו. חברה מוכשרת שלי. אוהבת

    השבמחק
  5. מושלמות! נראה כל כך טעים ומנחם, ממש עושה חשק לנסות

    השבמחק
  6. תודה על המתכון, נראה נהדר :)
    שתי שאלות - 1. האם המידות מתייחסות לכוסות מדידה מקצועיות?
    2. הפיתות בתמונה נאפו בסיר גריל או בתנור? אני תוהה אם סימני החריכה היפים האלו יופיעו גם על פיתות שנאפו בתנור סטנדרטי :)

    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי תודה רבה כני משתמשת בכוס חד פעמית שתיה קרה , את הפעתות הכנתי בסיר גריל בגלל זה יש את סימני החריכה , הם יופיעו בקטנה בתנור על מצב גריל ❤ ממליצה לרכוש סיר גריל הוא נהדר להמון דברים

      מחק
    2. היי תודה רבה כני משתמשת בכוס חד פעמית שתיה קרה , את הפעתות הכנתי בסיר גריל בגלל זה יש את סימני החריכה , הם יופיעו בקטנה בתנור על מצב גריל ❤ ממליצה לרכוש סיר גריל הוא נהדר להמון דברים

      מחק

אשמח לתגובות :)