Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

יום שני, 15 במאי 2017

קרם ברולה שוקולד







ברולה שוקולד חצי קפוא רך מתוק ומפנק הילדים שלי מאוד אוהבים קרם ברולה וניל, מבחינתם זה ה-קינוח, הוא מנצח עוגות מוס, עוגות בחושות עם קרם או בלי אפילו עוגיות (מכירים את הפתגם הסנדלר הולך יחף...) כשאני שואלת איזה קינוח מתחשק להם הם תמיד יבקשו ברולה , כשהתלוננתי שבא לי לגוון! לרון הייתה הברקה "אמא למה שלא תכיני לנו קרם ברולה שוקולד"  אז כמובן שקיבלתי על עצמי את האתגר והכנתי קרם ברולה מתוק וטעים שאוכלים חצי קפוא, במקום לשרוף סוכר זילפתי שוקולד לבן ושוקולד חלב, נרשמה הצלחה ציינתי שזה ממש קל להכנה?

כמות : 12 יחידות
תבנית שקעים מסיליקון 12 יחי' בקוטר 6 ס"מ (חובה על מנת לחלץ לאחר ההקפאה)
500 מ"ל שמנת מתוקה בטעם שוקולד 32%
4 כפות סוכר לבן
1 כף גדושה קקאו
5 חלמונים

קישוט :
50 גרם שוקולד לבן
50 גרם שוקולד חלב
או סוכר + מבער גז

אופן הכנה:
לחמם בסיר קטן שמנת מתוקה עד לסף רתיחה ,
בקערה עמוקה מערבבים עם מטרפה היטב חלמונים, כף  קקאו ו-4 כפות סוכר עד שהסוכר נמס,
כשהשמנת חמה מוסיפים בהדרגה לחלמונים כל פעם קצת, תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה,
(תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות), מוסיפים את יתרת השמנת לקערה תוך כדי ערבוב, 
כשהתערובת חלקה נסנן את הבלילה ונעביר לכלי מזיגה..

שמים את תבנית הסיליקון בתוך תבנית התנור,
מוזגים את הבלילה הנוזלית לתבניות הסיליקון (ממלאים 3/4 תבנית), מחממים את התנור לחום 130 מעלות, ממלאים את תבנית התנור במים רותחים בזהירות (שלא יכנסו מים לתבניות הסיליקון) כך יצרנו בן מארי (אמבט מים) מכניסים למרכז התנור ואופים כ-35 דקות עד שיש קרום והקרם רוטט אך יציב , מוצאים את התבנית ומניחים לה להתקרר בתוך המים , לאחר הקירור מעבירים למקפיא ללילה או יותר .

ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל ומעבירים לשקית זילוף.
ממיסים שוקולד חלב במיקרוגל ומעבירים לשקית זילוף.

מחלצים ברולה שוקולד מהתבנית מניחים בצלחת הגשה ל-10 דקות,  מזלפים שני סוגי שוקולדים  ומגישים.















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לתגובות :)